Firestone Banden prijzen vergelijken en kopen (2024)

Bekijk het online aanbod van 489 Firestone banden en vergelijk prijzen van 17 bandenshops. Direct banden kopen bij de goedkoopste aanbieder.

Je zou kunnen zeggen dat Harvey Firestone het wiel opnieuw heeft uitgevonden. Want toen hij de Firestone Tyre Company oprichtte, veranderde hij de manier waarop we rijden. Achter alles wat hij deed, zat een toewijding om voorop te lopen - van de uitvinding van een antislipprofiel tot een ongeëvenaarde race-erfenis. Vandaag de dag is zijn pioniersgeest nog steeds terug te vinden in de sterke innovatiecultuur van Firestone.

1900: De Firestone Tyre & Rubber Company wordt opgericht in Akron, Ohio. VS. De eerste fabriek opent twee jaar later en heeft 12 man in dienst.
In 1903 begint Firestone zijn eigen banden te produceren. In 1906 passeert de verkoop de grens van een miljoen dollar en het merk is op weg om een begrip te worden.

In het jaar 1908 worden de eerste banden uit met antislipprofielontwerpen uitgebracht. Alle snelwegbanden die na dit product worden geproduceerd, gebruiken loopvlakpatronen voor tractie.
In 1911 stelt een filiaalmanager van Indianapolis voor om een coureur in de Indy 500 te steunen om de raceprestaties van Firestone te prijzen. Harvey Firestone vindt dit een geweldig idee. Kort daarna wordt de eerste Indianapolis 500 gewonnen op een set Firestone-banden.

1918. Tijdens de Eerste Wereldoorlog bewijzen vrachtwagens hun waarde bij het naar het front vervoeren van bulkgoederen. Thuisgekomen pioniert Firestone's 'Ship By Truck'-beweging de vrachtwagenindustrie en verandert de scheepvaartindustrie voor altijd.

In 1920 wordt voor het eerst de Indy 500 gewonnen op een enkele set Firestone-banden. Dezelfde prestatie wordt pas 41 races later herhaald ... nogmaals, op een set Firestone-banden. Dit was ook het jaar waarin Firestone 'gum-dipping' perfectioneerde, een methode om bandenkoorden te isoleren tegen interne hitte.

1922 is het jaar waarin Firestone de allereerste lagedrukballonband lanceert in de branche, waardoor de slijtage van het loopvlak (en dus het kilometrage) van de gemiddelde band enorm wordt verbeterd.

In 1925 wordt de Indy 500 gewonnen op Firestone ballonbanden. De waarde van de baan als testlocatie wordt nog maar eens bewezen, aangezien voor het eerst in de geschiedenis van de race snelheden hoger zijn dan 160 km/u.

Het eerste commercieel gesponsorde muziekprogramma komt in 1930 op de radio: The Voice of Firestone. De looptijd van het programma duurt vijfendertig jaar en helpt de carrières van enkele van Amerika's bekendste entertainers te lanceren.

1940: Oorlog doemt op in Europa en Azië en bedreigt de aanvoer van natuurlijk rubber. In dienst van de VS ontwikkelt Firestone synthetisch rubber en wordt begonnen met het maken van speciale banden voor militaire voertuigen.
De Indy 500 wordt gewonnen met een set Firestone-banden van synthetisch rubber.

1948: Met 25 opeenvolgende Indianapolis 500-overwinningen is de race-erfenis van Firestone nu stevig verankerd.

In 1950 viert Firestone 50 jaar in het bedrijfsleven. Het bedrijf is uitgegroeid van een klein bedrijf tot een wereldwijde organisatie met meer dan 70.000 mensen.

In het jaar 1955 produceert Firestone een half miljoen kilo rubber per dag en is 's werelds grootste rubberproducent geworden.

In 1965 introduceert Firestone het concept van brede banden met laag profiel voor high-performance auto's - iets dat snel overal ter wereld ingang vindt.
Een nieuw wereldsnelheidsrecord over land van 576.553 mijl per uur is gevestigd op de Bonneville, Utah, Salt Flats - met een set Firestone-banden.
De eerste stalen radiaal met runflat-mogelijkheid wordt in 1974 geïntroduceerd door Firestone.

In 1975, op 75-jarige leeftijd, is Firestone uitgegroeid tot een multi-miljard dollar, gediversifieerde, internationale productie- en merchandisingonderneming. De activiteiten zijn te vinden in 28 landen en zes continenten.

In 1983 zijn alle in de VS gemaakte auto's exclusief uitgerust met radiaalbanden. Daarentegen maakten radiaalbanden in 1971 slechts 2 procent uit van de verkoop aan autofabrikanten in Detroit.

1988: Bridgestone en Firestone kondigen een gezamenlijke bandenproductie aan. De combinatie werkt. Een jaar later worden plannen aangekondigd om te fuseren tot één onderneming.
Als onderdeel van de algehele reorganisatie als gevolg van de fusie tussen Bridgestone en Firestone, wordt in 1992 het hoofdkantoor van Akron, Ohio naar Nashville, Tennessee verplaatst.

Na een onderbreking van 17 jaar in de autosport (Firestone nam van 1975 tot 1992 niet deel aan races), wint Firestone in 1996 de eerste Indy 500 van de moderne tijd. Nog een Indy 500-overwinning in 1997 brengt het aantal trofeeën op 50.

In 2000 viert Firestone zijn 100-jarig jubileum. Firestone maakt nu deel uit van een van de grootste bandenfabrikanten ter wereld met 8.000 verschillende banden voor een verscheidenheid aan voertuigen.

2016: Ter ere van de 100e editie van de Indianapolis 500, ontwerpt Firestone een herdenkingsraceband voor gebruik in de race zelf. De race wordt gewonnen door Alexander Rossi, rijdend op - je raadt het al - Firestone-banden.

Firestone  Banden prijzen vergelijken en kopen (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated:

Views: 6350

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.