Telegram X: kenmerken en verschillen met Telegram (2024)

Telegram X: kenmerken en verschillen met Telegram (1)

Het lijdt geen twijfel dat Telegram een ​​van de meest complete berichten-apps in de Android-scene is, altijd in eeuwige rivaliteit met WhatsApp om de overhand te krijgen op mobiele apparaten. Het staat nog steeds in de schaduw van het platform van Facebook, maar is altijd een stap voor geweest op het gebied van functionaliteit en innovatie. Het werk wordt afgesloten met de lancering van Telegram X, een meer geavanceerde versie.

En het is bedoeld voor gebruikers die op zoek zijn naar meer functies en een vloeiendere interface. De waarheid is dat deze Telegram-client aan dergelijke vereisten voldoet, zelfs met meer gebruiksgemak voor een praktisch complete gebruikerservaring. We gaan alle features van deze app uitleggen, naast de verschillen met de originele versie.

Wat is Telegram X en waar komt dit idee vandaan?

Het is een instant messaging-app die werkt op basis van de originele versie, die niet vooraf geïnstalleerd hoeft te worden om van deze 2.o-versie te genieten. Het is een soort experimentele app, die meer geavanceerde functies of ontwikkelingen van tevoren presenteert, die vervolgens worden weerspiegeld in Telegram. Volgens de maker Pavel Durov dient het als interne concurrentie in het bedrijf, om innovatie te bevorderen en nieuwe ideeën op te doen in deze sector.

Het idee kwam van Telegram Android-uitdaging, een wedstrijd die in 2016 door het bedrijf zelf werd gepromoot, waarin innovatieve en haalbare ideeën werden voorgesteld voor alle soorten gebruikers. De eerste prijs werd gewonnen door het project Challegram in de categorie TDLib-bibliotheek, een programma om multiplatform, veilige, gebruiksvriendelijke en meertalige Telegram-clients te ontwikkelen.

Van Challegram werd het omgedoopt tot Telegram X, hoewel de reden achter deze verandering niet helemaal duidelijk is. Niet alleen de naam van de app is veranderd, maar de naam van de ontwikkelaar is veranderd onder de naam Telegram LLC, zelfs het e-mailadres van Google Play heeft ook het Telegram-domein - hoewel de naam van Challegram in de URL is bewaard -. Een of twee: of het bedrijf kocht de start-up, of de maker ervan werd direct onderdeel van het team zonder er tussendoor geabsorbeerd te worden.

Al zijn functies in het licht

De app heeft verschillende functionaliteiten die een vermelding verdienen van de hulpprogramma's die ze vervullen. Vooral in het gedeelte over maatwerk en ontwerp, waar ze meer van hun middelen focussen, meer dan op nieuwe chat- of systeemopties.

PIN-controle

In Telegram konden chats worden versleuteld met een code, maar in versie X is de beveiliging verhoogd. Naast een code bedragen de methoden voor het blokkeren van gesprekken maximaal 5 opties. Ze kunnen worden ontgrendeld via een wachtwoord, een gebaar, een patroon en zelfs met de vingerafdruk, die we opnieuw in de app zelf moeten registreren.

Afzonderlijke tabbladen voor chats en oproepen

Het is het eerste dat we niets anders vinden in de app, twee onafhankelijke kolommen voor zowel gesprekken als oproepen. Om van de ene naar de andere te gaan, hoef je alleen maar op het scherm te drukken, waardoor de verandering veel wendbaarder en sneller wordt.

Opgeslagen berichten

Dit gedeelte, dat werkt als een privéchat om berichten en bestanden naar onszelf te sturen, heeft een andere lay-out dan de hoofdversie. De locatie om deze chat te vinden is hetzelfde, maar de items zijn anders gerangschikt. De multimediasecties, zoals afbeeldingen, muziek of GIF's, vind je nu bovenaan in een schuifmenu.

Telegram X: kenmerken en verschillen met Telegram (2)

Bovendien hebben we op een meer zichtbare manier toegang tot de geïntegreerde bot, simpelweg door onderaan op het pictogram van een clip te klikken. Precies daar zullen we uiterst rechts een logo zien dat behoorlijk indicatief is voor een robot, en we kunnen snel beginnen te chatten.

Meer aanpasbare interface

In het menu "Instellingen" vinden we een nieuwe sectie genaamd "Interface", waar het mogelijk is om meer parameters in ontwerpaspecten en nieuwe functies binnen een chat te configureren. In dat menu worden, naast het veranderen van de kleur van de app zoals gewoonlijk, opties zoals automatisch afspelen van GIF's, chatvoorbeeld, emoji's of geanimeerde stickers invoegen en aangepaste trillingen geconfigureerd.

Telegram X: kenmerken en verschillen met Telegram (3)

U kunt zelfs acties toewijzen door met uw vinger over het scherm te schuiven om een ​​bericht te beantwoorden of te delen. Aan de andere kant kunnen we het toetsenbord verbergen bij het verplaatsen van de chat, de foto's en video's op verschillende tabbladen scheiden of de prijsverlagingen bewerken, dat wil zeggen cursief en vet.

Daarnaast is een vrij opvallend detail dat we audio en videoboodschappen alleen automatisch kunnen afspelen als de headset dicht bij het oor zit, iets wat best handig is. En als we het type lettertype dat Telegram X gebruikt niet leuk vinden, gebeurt er niets, het kan worden gewijzigd in het lettertype dat we normaal op de smartphone gebruiken. We moeten echter zeggen dat de stabiliteit van de app in het gedrang kan komen.

PiP-technologie

De volledige naam van deze technologie heet Picture in Picture, en vertaald in het Spaans, betekent dit dat we kunnen blijf de video's bekijken terwijl je door de app bladert. Met andere woorden, via een zwevende bubbel blijft een video doorspelen, terwijl we een ander kunnen antwoorden. Het is een systeem dat onlangs is geïmplementeerd in Telegram X.

Sectie gewijd aan stickers

Als we het menu «Instellingen» opnieuw openen, zien we alleen een sectie voor stickers, die zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. We hebben de 'Featured', dit zijn praktisch de nieuwe geanimeerde stickers die voor deze app zijn geïmplementeerd, terwijl we ook de verzamelingen stickers te zien krijgen die we al hebben geïnstalleerd. Ten slotte is er een tabblad genaamd 'Maskers', dit zijn tekenfilms van verschillende soorten en natuurlijk is er ook een keuze.

Verschillen met de originele versie van Telegram

De verschillen tussen de ene versie en de andere zijn niet al te opvallend, hoewel niet te verwaarlozen bij het kiezen van een van de twee opties. Zonder meer laten we de meest relevante kenmerken zien waarmee Telegram X het verschil maakt.

Vloeiendheid en gebaren

Schonere, meer geordende interface, met minder verzadiging van opties ... Eerlijk gezegd, dit geeft een toegevoegde waarde aan de app, omdat het, gegeven zoveel configuratie, in staat is om het de juiste opstelling door de menu's te geven. Bovendien wint het veel aan vloeibaarheid, met bijna onmerkbare animaties en overgangen, terwijl Telegram in dit opzicht wat grover was.

Telegram X: kenmerken en verschillen met Telegram (4)

Aan de andere kant is het gebarensysteem verbeterd. Naast toegang tot de zijbalk zoals het voorheen kon, bevat de app interacties zoals het beantwoorden of delen van berichten met slechts één beweging, dezelfde die we nodig hebben om een ​​chat te verlaten naar het hoofdmenu.

Geavanceerde functionaliteiten

Personalisatie is een van de centrale thema's van Telegram X. Het biedt meer configureerbare opties, zowel in ontwerp- en interfacethema's als in browse-thema's. bubbelchats en op het gebied van veiligheid. Het betekent ongetwijfeld een stap voor zijn in het nieuws, want als we in de normale versie zijn, ze zouden pas over een tijdje aankomen.

Telegram X: kenmerken en verschillen met Telegram (5)

GIF-verbetering

Het verzenden van een GIF-bestand hoeft geen korte video te zijn. Nu kunnen we deze video's in een lus plaatsen met een langere tijdsduur dan wat gewoonlijk gebruikelijk is, met name in de Telegram-app. Daarnaast is het zoeken naar GIF's verbeterd met een duidelijkere preview van deze bestanden.

Facelift naar de muziekspeler

Weliswaar had Telegram deze functie al geïntegreerd, maar in deze versie hebben ze er een drastische draai aan gegeven. Het is meer dan een verandering, het is een facelift, met een veel zorgvuldiger uiterlijk. De esthetiek van de eerste versie was enigszins ruw en gelijkmatig

Waarom is het gebruik de laatste tijd toegenomen?

Het is iets dat niet alleen in 2020 gebeurt, maar een paar maanden later. En we zeggen het met kennis van zaken, want Telegram meldt wanneer een nieuwe gebruiker het platform betreedt. Het is geen toeval, dit alles is te wijten aan de implementatie van nieuws in veel grotere hoeveelheden dan WhatsApp, en vooral, voor sommige controverses.

De app die Facebook bezit is opgeslokt in verschillende nieuwsberichten die, al dan niet hoaxes, hebben geleid tot grootschalige downloads van Telegram. De laatste is een campagne die in Spanje wordt gepromoot en waarin WhatsApp wordt beschuldigd van het verbergen van bepaalde informatie over het Coronavirus voor de samenleving, en die wordt gebruikt door het project van Pavel Durov.

Is de verandering de moeite waard?

Als we echt op zoek zijn naar meer functionaliteiten en maatwerk in een berichten-app, dan is Telegram X de perfecte app. Bovendien valt het in onze gesprekken niet terug naar een lager beveiligingsniveau, integendeel. Bovendien wordt de stabiliteit ervan op geen enkel moment aangetast, met een ongewone vloeibaarheid. Dit alles zonder gegevensverlies door over te schakelen van de ene app naar de andere, aangezien beide gesynchroniseerd zijn. Wij vinden het een waardevolle verandering, vooral omdat het een betere gebruikerservaring biedt.

Telegram X: kenmerken en verschillen met Telegram (6)

Telegram X

INTERPUNCTIE (7 STEMMEN)

7.2/ 10

CategorieSocial
Stembesturingja
OmvangVerschilt per apparaat
Minimale Android-versieVerschilt per apparaat
In-app aankopenNee
ontwikkelaarTelegram LLC

De beste

  • Verbeterde lay-out
  • Instellingen aanpassen
  • Vloeiend

Het ergste

  • Weinig storingen, het is een experimentele app

Telegram X: kenmerken en verschillen met Telegram (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 6055

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.